Dzisiejszy lunch. Szybki. Smaczny. Włoski.
Bresaola z rukolą
kilka plastrów bresaoli
garść lub dwie rukoli
dobrej jakości oliwa z pierwszego tłoczenia
parmezan lub grana padano
sól, czarny pieprz
cytryna
W misce wymieszałam rukolę z łyżką oliwy, odrobiną soli i pieprzu. Wyłożyłam na talerz. Na rukoli ułożyłam plastry bresaoli, lekko polałam oliwą, posypałam świeżo startym serem, doprawiałam pieprzem. Tuż przed jedzeniem skropiłam sokiem z cytryny. Smacznego!
kilka plastrów bresaoli
garść lub dwie rukoli
dobrej jakości oliwa z pierwszego tłoczenia
parmezan lub grana padano
sól, czarny pieprz
cytryna
W misce wymieszałam rukolę z łyżką oliwy, odrobiną soli i pieprzu. Wyłożyłam na talerz. Na rukoli ułożyłam plastry bresaoli, lekko polałam oliwą, posypałam świeżo startym serem, doprawiałam pieprzem. Tuż przed jedzeniem skropiłam sokiem z cytryny. Smacznego!
5 comments:
Tak wyglada moje lato :) Zreszta nie tylko. Tylko ser obowiazko w platkach (obieraczka do warzyw latwo sie robi).No dobra, u mnie obowiazkowo jeszcze karczochy ;)
A wszystko dodatkowo pieknie sfotografowane :) Ech, trzeba isc na zakupy...
Wypadałoby, żeby ser był w płatkach... Brak dobrej obieraczki do warzyw już nie raz pokrzyżował mi plany... Też muszę się wybrać do sklepu :)
Pozdrawiam!
o tak, to jest dokładnie to za co uwielbiam kuchnię włoską. A moge się spytać gdzie udało Ci się kupić w Polsce bresaolę?
Nie kupowałam w Polsce, lecz w Czechach w Makro. Może u nas w Makro też jest...
Pozdrawiam!
Thanks for thhis blog post
Post a Comment